Yellow Rock Yoga
-   Yoga voor jou in Zoetermeer!

Over mij

Mijn naam is Monique van Bemmelen en ik woon aan de rand van Zoetermeer. Mijn hele werkzame leven werk ik met veel plezier in het onderwijs. Eerst als docent en daarna als leidinggevende. Ook gaf ik in de negentiger jaren sportlessen in Rijswijk en Zoetermeer. Bewegen, leren en ontwikkelen en anderen daarbij begeleiden zijn belangrijke thema's in mijn leven. Het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning ook. En zo kwam yoga op mijn pad.

Zo rond mijn twintigste ben ik begonnen met yoga. Ik volgde verschillende lessen bij diverse docenten en probeerde allerlei stijlen uit. Hatha yoga bleek het best bij mij te passen en dan vooral in een eenvoudige, duidelijke opzet. In 2015 ben ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven begonnen aan de docentenopleiding. Ik voelde me er direct thuis vanwege hun nuchtere benadering van yoga, de heldere opzet van hun lessen, de duidelijkheid van de oefeningen en de grote aandacht die ze besteden aan hoe je goed lesgeeft. Saswitha yoga kenmerkt zich  door afwisselende dynamische en statische houdingen, die makkelijk aan te passen zijn, zodat iedereen mee kan doen en kan bewegen binnen zijn eigen grenzen. Dat spreekt mij enorm aan. 

Inmiddels heb ik mijn praktijkexamen behaald en vind ik het erg leuk om mijn plezier in yoga te delen. Ik doe dat in de prachtige yogastudio "Inner-strength" in Zoetermeer.