Yellow Rock Yoga
-   Yoga Retreats voor jou op Gozo!

Over ons

Wij zijn Monique van Bemmelen en Nop Koch. We wonen sinds 2018 op Gozo na jaren in Nederland te hebben gewerkt in het onderwijs als docent en leidinggevenden. Yoga, meditatie en wandelen zijn voor ons belangrijke ingrediënten om zelf balans te vinden.  De laatste jaren reisden we regelmatig heen en weer tussen Gozo en Nederland om te ontspannen, nieuwe energie op te doen en nieuwe plannen te maken. En omdat het eiland ons zoveel goeds gebracht heeft, willen we dat graag delen met jou!Iets over Monique

Zo rond mijn twintigste ben ik begonnen met yoga. Ik vond het een mooie en rustige bewegingsvorm om tegenwicht te bieden aan mijn energieke werk in het onderwijs. Naast yoga deed ik ook aerobics en ik heb naast mijn baan op school ook nog een tijdje in een sportschool gewerkt als fitness instructrice en groepslesdocente aerobics, body shape en steps. Maar Hatha yoga bleek uiteindelijk het best bij mij te passen en dan vooral in een eenvoudige, duidelijke opzet. In 2015 ben ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven begonnen aan de docentenopleiding. Ik voelde me er direct thuis vanwege hun nuchtere benadering van yoga, dat past ook goed bij mij. Saswitha yoga kenmerkt zich  door afwisselende dynamische en statische houdingen, die makkelijk aan te passen zijn, zodat iedereen mee kan doen en kan bewegen binnen zijn eigen grenzen. Dat spreekt mij enorm aan. In 2018 heb ik een 200 RYT opleiding gedaan in Vinyasa Yoga en FitYoga. Ik blijf me verder ontwikkelen op het gebied van yoga en gezondheid. Momenteel volg ik een Yin Yoga-opleiding en een voedingsopleiding met betrekking tot "plant-based nutrition".

Momenteel werk ik als yogalerares op ons mooie eiland. Ik geef bijna elke dag les hier aan lokale mensen en toeristen. Naast groepslessen geef ik ook personal yoga en verzorg ik workshops en evenementen. Ik ben superblij als ik kan bijdragen aan meer energie, balans en ontspanning van de mensen om me heen. In de retreats in dit ook een rode draad in alle activiteiten.


Iets over Nop

Als zoon van een topsporter ben ik vanaf mijn kinderjaren opgegroeid met bewegen. Het is mijn drijfveer om anderen in beweging te krijgen en daarbij te ondersteunen. De Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag werd dan ook mijn basis om dit verder te ontwikkelen. De vaardigheden en kennis pas ik toe als docent, trainer en organisator van evenementen. Dat deed ik met veel plezier in Nederland maar nu ook op Gozo. Op Gozo geef ik "GetFit with Nop"-lessen, gericht op het verbeteren van conditie, kracht en ontspanning. Met name dat laatste vind ik met het ouder worden steeds belangrijker. Daarnaast neem ik toeristen mee op hikingtochten waarbij we tijdens de wandeling persoonlijke doelen verkennen en verdiepen. Dit leidt tot mooie inzichten en gesprekken. In de natuur en bewegend kom je tot andere ontdekkingen dan tijdens coaching binnenshuis, is mijn ervaring hier.

Sinds een paar jaar doe ik ook aan yoga  en meditatie en dat heeft mij heel veel gebracht. Yoga, meditatie en bewegen hier op Gozo in de buitenlucht is helemaal fantastisch. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, je moet het maar eens komen ervaren!