Yellow Rock Yoga
-   Yoga Retreats voor jou op Gozo!

Over ons

Wij zijn Monique van Bemmelen en Nop Koch. We wonen sinds 2018 op Gozo na jaren in Nederland te hebben gewerkt in het onderwijs. Yoga, meditatie en wandelen zijn voor ons belangrijke ingrediënten om zelf balans te vinden.  De laatste jaren reisden we regelmatig heen en weer tussen Gozo en Nederland om te ontspannen, nieuwe energie op te doen en nieuwe plannen te maken. En omdat het eiland ons zoveel goeds gebracht heeft, willen we dat graag delen met jou!


Iets over Monique

Zo rond mijn twintigste ben ik begonnen met yoga. Ik vond het een mooie en rustige bewegingsvorm om tegenwicht te bieden aan mijn energieke werk in het onderwijs. Naast yoga deed ik ook aerobics en ik heb naast mijn baan op school ook nog een tijdje in een sportschool gewerkt als fitness instructrice en groepslesdocente aerobics, body shape en steps. Maar Hatha yoga bleek uiteindelijk het best bij mij te passen en dan vooral in een eenvoudige, duidelijke opzet. In 2015 ben ik bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven begonnen aan de docentenopleiding. Ik voelde me er direct thuis vanwege hun nuchtere benadering van yoga, dat past ook goed bij mij. Saswitha yoga kenmerkt zich  door afwisselende dynamische en statische houdingen, die makkelijk aan te passen zijn, zodat iedereen mee kan doen en kan bewegen binnen zijn eigen grenzen. Dat spreekt mij enorm aan. In 2018 heb ik een 200 RYT opleiding gedaan in Vinyasa Yoga en FitYoga. In 2019 rondde ik mijn Yin Yoga en Ayurveda opleiding af bij Arhanta opleidingen en in 2020 mijn Slow Flow en Meditatiedocenten training bij  de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. In 2021 rondde ik mijn 500-uurs opleiding af bij My Vinyasa Practice en mijn zwangerschapsopleiding bij Arhanta Asrams. Ik ben Yoga Alliance International geregistreerd en ben ook Yoga Alliance Continuous Education provider. Ik ben 2021 begonnen met het aanbieden van Yin Yoga Teacher Trainingen, wat ik heel erg leuk vind.

Momenteel werk ik dagelijks als yogalerares op ons mooie eiland. Ik geef les hier aan lokale mensen, expats en toeristen. Naast groepslessen geef ik ook personal yoga, online yoga en verzorg ik workshops en evenementen. Ik ben superblij als ik kan bijdragen aan meer energie, balans en ontspanning van de mensen om me heen. In de retreats in dit ook een rode draad in alle activiteiten.


Iets over Nop

Als zoon van een topsporter ben ik vanaf mijn kinderjaren opgegroeid met bewegen. Het is mijn drijfveer om anderen in beweging te krijgen en daarbij te ondersteunen. De Academie Lichamelijke Opvoeding in Den Haag werd dan ook mijn basis om dit verder te ontwikkelen. De vaardigheden en kennis pas ik toe als docent, trainer en organisator van evenementen. Dat deed ik met veel plezier in Nederland maar nu ook op Gozo. In 2019 rondde ik mijn Yin Yoga opleiding af bij Arhanta Yoga, waardoor ik me meer op de "zachte" kant van bewegen kan richten. Adem en ontspanning zijn daarbij ook heel belangrijk. Van daaruit ben ik Hatha Yoga gaan studeren en vanaf 2020 ben ik ook bevoegd in Hatha Yoga.

Op Gozo geef ik naast Yin yogalessen ook Vinyasa en Hatha Yoga lessen. Mijn lessen zijn gericht op het verbeteren van flexibiliteit, adem, kracht en ontspanning. Met name dat bewust ontspannen vind ik met het ouder worden steeds belangrijker. Daarnaast neem ik toeristen mee op wandeltochten waarbij we tijdens de wandeling persoonlijke doelen verkennen en verdiepen. Dit leidt tot mooie inzichten en gesprekken. In de natuur en bewegend kom je tot andere ontdekkingen dan tijdens coaching binnenshuis, is mijn ervaring hier.

Yoga  en meditatie heeft mij heel veel gebracht. Naast Yin yoga en Hatha Yoga en ik hoop in najaar van 2021 mijn Yoga Nidra opleiding af te ronden. Outdoor yoga is mijn grote passie omdat het bewegen in de buitenlucht een geweldige ervaring is, elke dag weer. Het is ontzettend fijn om elke dag direct aan zee met de zon op mijn gezicht te kunnen bewegen, samen met andere mensen. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, je moet het maar eens komen ervaren